Meny Hjem

Takk for meg! Hvorfor og den uklare veien videre.

Road+Ahead

I dag er min siste arbeidsdag i Webstep. For mange kommer dette som en stor overraskelse, og mange lurer på hvorfor jeg har valgt å slutte. Siden jeg ikke er så glad i å fortelle akkurat det samme mange ganger, tar jeg det heller her på bloggen.

Jeg begynte i Webstep i september 2007. Da jeg startet opp var Webstep et firma som satte sine egne ansatte i sentrum. Med gode verdier. I små og selvstyre enheter. Med svært fornøyde ansatte. Jeg husker enda hvor imponert jeg ble da jeg ble fortalt om forretningsmodellen. Jeg klarte ikke å finne hull i den. Det hele var bunn solid.

Vel, 10 år siden må jeg konstatere at vi på mange måter fremdeles er det selskapet. Webstep har klart å vokse fra 80 til 400 på denne tiden. Vi setter fremdeles de ansatte i sentrum. Vi baserer oss på de samme verdiene. Forretningsmodellen er den samme. De ansatte er fremdeles fornøyd. Firmaet går så det griner. Jeg bruker mer tid på ledelse, admin og koordinering med andre avdelinger enn før, eller er jobben er stort sett den samme.

Avdelingen jeg startet i 2007 har blitt 56 ansatte. Fordi vi har utrolig flinke kosulenter, fornøyde kunder og har jobbet knallhardt med salg over mange år, går avdelingen utrolig bra. Jeg jobber med en fantastisk gjeng med mennesker. En gjeng mennesker jeg er utrolig glad i, og som betyr svært mye for meg.

Så hvorfor i helvete slutter jeg?

Vel, jeg er en fyr som liker meg best når jeg har utfordringer å bry hodet mitt med. Det har ikke jobben gitt meg på ganske lenge. De siste 3-4 årene har jeg kompensert med å lese enorme mengder fagbøker, melde meg på Team Rynkeby, og lære med diverse andre ting jeg synes er morsomt. Alt fordi det har vært vanskelig å forlate en jobb som har gitt meg så mye, og en gjeng mennesker som har en veldig stor plass i livet mitt.

Gradvis har lysten til å bruke alt jeg har lært gjennom bøkene blitt større. Samtidig som motivasjonen i jobben har blitt mindre. I høst hadde jeg en lang periode hvor jeg virkelig har slitt med å motivere meg til å gå på jobb og humøret har vært ustabilt. Det var en høst med mange milepæler. Vi hadde 10-års-jubileum for avdelingen, vi rundet 50 konsulenter og vi gikk på børs. Følelsen av at jeg hadde fullført oppgaven var stor. Lysten etter å begynne på en ny var større. Noe måtte gjøres.

Jeg har lenge sagt at den største ulempen med å jobbe i Webstep er at det er vanskelig å se for seg et bedre arbeidssted. Jeg har ikke hatt lyst til å bare hoppe på en ny jobb. Samtidig er det vanskelig å gjennomføre en krevende jobb som leder, samtidig som en leter etter noe annet. Derfor har jeg valgt å si opp jobben, uten å ha noe nytt å gå til. Jeg har jobbet i 20 år, og har 20 år til til jeg blir pensjonist. Det føles riktig å ta en liten pustepause halvveis.

Planen nå er å ta en pause på noen måneder, og få Webstep litt på avstand, og så begynne å tenke på hva jeg skal gjøre. Jeg har lyst til å jobbe med innovasjon og produktutvikling, gjerne i oppstartsbedrifter, men jeg vet ikke helt hvilken form eller farge enda. Det skjer mye spennende på dette området for tiden, så jeg håper det kan finnes en plass til meg i dette landskapet. Jeg kommer ikke til å vurdere nye jobber de nærmeste månedene, men jeg tar gjerne imot tips og ideer.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle kolleger, kunder og konsulenter jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med de siste 10 årene. Jeg har vært heldig å vært å være omgitt av hyggelige og flinke mennesker på alle kanter. Det har vært en glede å jobbe med dere, alle sammen! takk for at dere har vært med på å berike livet mitt. Jeg håper vi ikke har snakket sammen for siste gang.

Kategorier:Uncategorized

kljostad

5 replies

  1. Lykke til videre Kjell, jeg er sikker på at det vil spire og gro rundt deg uansett hva du velger i fremtiden. Alltid en glede å få følge deg i livet. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: