Meny Hjem

Boitano – Hva er status tre måneder etter oppstart?

to-the-moon-45-years-after-apollo-11

Det har vært litt stille på bloggen min de siste månedene, og det er ikke helt uten grunn. Etter at vi lanserte Boitano i midten av april, har det vært utrolig hektisk. Når man tenker ut et konsept er det ofte slik at man blir mer og mer i tvil om hvor god ideen er, jo mer man tenker på det. Vi var derfor usikre på hvilken mottakelse vi ville få. Vi besluttet å starte stille og rolig, og la ut en post på bloggen min. Det skulle fort bli tydelig for oss at vi hadde satt sammen et konsept som virkelig traff en nerve.

Vi skal innrømme at vi ble tatt fullstendig på sengen av responsen som kom. Det som skulle bli noen rolige måneder før vi satte foten skikkelig på gassen, ble alt annet enn rolig! Mailboksen ble raskt fylt opp av folk som hadde lyst til å jobbe sammen med oss, av folk som trengte råd og hjelp, av kunder og samarbeidspartnere som trengte konsulenter og av nyetablerte firmaer som var ute etter en investor som oss. Det hele var litt voldsomt.

Noen skjær i sjøen var det også. Kristine har hatt et krevende eksternt oppdrag som har tatt en del av arbeidstiden hennes. Selv fikk jeg blodpropp på et øye rett etter lansering og kan fremdeles ikke se mer enn ca 10% på venstre side. Det har gått med litt tid til utredning og behandling.

Til tross for dette, har vi forsøkt å håndtere alle henvendelser så seriøst og med så høy kvalitet vi kan. Vi har gjennomført et utall jobbintervjuer, hatt workshops med en håndfull mennesker som har trengt noen å diskutere forretningen sin med, møtt over et tosifret antall potensielle kunder, kommet i dialog med flere investorklynger som ønsker å samarbeide med oss og snakket med en del spennende oppstartsbedrifter.

I tillegg til dette har vi fått på plass alt det praktiske rundt selskapet, alt fra regnskap til aksjonæravtaler. Vi har valgt å organisere oss slik at alle som jobber hos oss blir likestilte partnere, og får lik del av selskapets overskudd. Vi har også opprettet Boitano Invest AS. Tanken er at vi sammen skal investere overskuddene våre i dette selskapet, slik at vi alle eier like mye av de selskapene vi investerer i. Dette likhetsprinsippet har vært svært viktig for oss å få på plass.

Som dere forstår har det vært et formidabelt arbeid. Jeg kan ikke huske å ha jobbet så mange kvelder og helger, og håper at ting normaliserer seg etter nå etter ferien. Heldigvis har vi fått på plass en dyktig selger og leder, som vil gjøre hverdagen lettere for oss.

En annen ting som vil gjøre livet enklere, er at vi denne uken flytter inn i nye kontorer i Vika Atrium. Vi signerte kontrakt på lokalene i April, og trodde ikke det skulle bli noe problem at vi ikke kunne flytte inn før i August. Dette er en beslutning vi har fått mange anledninger til å angre på. De siste månedene har vi hatt nesten alle møter på byens mange caféer. For all del, det er hyggelig på café, men ikke 6 timer hver dag!

Det fine er at alt dette arbeidet har båret frukter. Basert på mottakelsen vi har fått er det tydelig at vi har funnet en forretningsmodell som virkelig appellerer, både til potensielle kolleger, til kunder og oppstartsbedrifter. Det kan også se ut som om vi har truffet veldig godt med timingen. Det er mange som er i ferd med å etablere spennende virksomheter.

Vi har allerede rukket å gjøre en del ansettelser. Fra høsten vil vi kunne tilby utviklere og arkitekter innen både .Net og Java, eksperter innen UX og konseptutvikling og rådgivere/forretningsutviklere. Kompetansemessig begynner vi å ta form, men vi ønsker fortsatt å styrke laget. Spesielt innen UX/Konseptutvikling og innen rådgivning/prosjektledelse. Vi trenger også snart å styrke oss på salg. Hvis du synes Boitano høres spennende ut, og du tror du har relevant kompetanse, ta gjerne kontakt!

Vi har også signert våre første kunder, og vedtatt vår første investering. Det er ikke snakk om store beløp, og vi forventer heller ikke noen avkastning. Vi skal hjelpe til å skaffe finansiering og skissere opp en app for å hjelpe bekymrede foreldre å følge opp alvorlig syke barn. Det er et spennende, lite prosjekt som jeg kommer til å fortelle mer om siden. Jeg er likevel svært fornøyd med at vår første investering handler om å hjelpe andre.

Kategorier:Uncategorized

kljostad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: